Ingatlan drónfelvétel légifotó készítés

Ingatlan drónfelvétel, légifotó készítés egy innovatív csapattal, profi technikai háttérrel, több éves tapasztalattal.

Rólunk

Magas színvonalú drónos ingatlanfotózási, ingatlan videózási szolgáltatást nyújtó cégünket 2017-ben alapítottuk. Drónfelvételeinket ipari és magáncélra precízen készítjük. Kiszállást hazánk egész területén vállalunk. A megrendelt légi ingatlanfotókat, ingatlan drónfelvételeket kívánság szerint adjuk át a nyers vagy megvágott, utómunkázott formájukban. A precizitás mellett a gyors munkavégzést is éppoly fontosnak tartjuk. Minden esetben a Megrendelő igényeit tartjuk szem előtt. Rendelkezünk a modern technikai háttérrel, munkatársaink folyamatos képzésére is nagy hangsúlyt fektetünk, így az eddigi kihívásokat egytől-egyig maximálisan teljesíteni tudtuk. Sikeresen működtünk együtt ingatlanbefektetőkkel, ingatlanközvetítő irodákkal, követtünk nyomon és dokumentáltunk számos beruházást.

A munka menete:
1. Ingatlan megismerése
– tájolás, tervrajz, tulajdonos vagy építész által kiemelt tulajdonságok
2. Időpont egyeztetés az időjárás / egyebek függvényében
– fényviszonyok és egyéb eshetőségek figyelembe vétele
3. Technikai előkészületek, eszközök kiválasztása
– a feladatnak megfelelő eszközök előkészítése, akkuk töltése, stb.
4. Fotózás, videózás (1-2 nap, délelőttől sötétedésig)
– felvételek minden szögből a legelőnyösebb fényviszonyokkal
5. Utómunka (retusálás és vágás)
– a képek és videó anyagok szoftveres feldolgozása

ingatlan drónfelvétel készítés
ingatlan drón videó készítés ár

Drónos ingatlanfotózás, videózás

Ingatlanfotó
Ingatlanvideó

Örömmel elkészítjük az ingatlanok légifotóit-videóit a lehető legszebb formájukban. A tökéletes képek és videó elkészítéséhez szükség van a megrendelő részéről is némi segítségre és rugalmasságra. Kérlek olvasd el, mivel segítheted a munkánkat a jobb végeredmény érdekében!

Építkezések
dokumentációja

Légifotókat készítünk az alaprajzi tervekhez, építkezési folyamatokat rögzítünk a prezentációk bemutatásához - látványtervekhez minden lehetséges szögből. Igény esetén a GPS koordináták feljegyzését is biztosítjuk.

Ipari, Mezőgazdasági
felmérés

Kárt mérünk fel, dokumentálunk. Manapság a mezőgazdasági felmérések igen gyakoriak. Fejlett technológiai hátterünknek köszönhetően a nagyobb területek berepülése sem okoz gondot, képesek vagyunk légvonalban akár 8km távolságba repülni.

Drónos terület, telekfelmérés

Drónunk segítségével térképezni tudjuk az adott telek területét, méreteit, pontos kimutatást készítünk. Gyors és költséghatkony térinformatikai dokumentáció.

Ingatlan kárfelmérés
dokumentálás

A gördülékeny biztosítási ügyintézést segítve készítjük el az ingatlan teljes kárfelmérését légifotókkal, légi videókkal.

3D modellezés

Ortofotók segítségével építészeti tervekhez, látványtervekhez, ipari felmérésekhez nagy felbontású, részletes modelleket készítünk akár RAW formátumban, melyek segíthetnek azokat gyorsabbá és egyszerűbbé tenni.

A légifotózás a legalapvetőbb szolgáltatásunk. Drónunk kamerája 1 hüvelykes szenzorral 20 megapixeles, éles és részletes képeket készít akár RAW formátumban a fejlett utómunkához. Látószöget illetően a légifelvételekre optimalizált F2.8 széles objektívvel rendelkezik.

Ingatlan drónfelvétel

Több éves tapasztalattal rendelkezünk légifelvétel készítést illetően. Fejlett videófeldolgozó rendszer biztosítja a mozifilmekhez és produkciókhoz optimalizált 4K/60fps videók rögzítését, ezzel lehetővé téve a magas felbontású lassított felvételeket. A magas dinamikai tartományú D-log mód felel azért, hogy a legtöbbet hozzuk ki a képadatokból a színeléshez.

Utómunkázás

Videóvágásban és fényképeket utómunkázásában is állunk rendelkezésre, a trendek és új stílusok folyamatos követésének köszönhetően modern tartalmakat gyártunk.

Portfólió

A kifinomúlt kamera 20 megapixeles, valamint egy 1 hüvelykes érzékelővel van ellátva, mely képes akár 4K 60fps gyorsasággal rögzíteni. A könnyű kialakításnak, anyaghasználatnak köszönhetően a titánium illetve magnéziumötvözetű konstrukció nagyban hozzájárul a gép merevségéhez, valamint a súlycsökkentéshez. A Phantom 4 Pro amellett, hogy a Phantom 4 egyik továbbfejlesztett változata, súlyuk jóformán megegyezik. A biztonságosságért, az akadáylok észleléséért az infravörös szenzorok felelnek, melyek tökéletesen érzékelik a drón körül lévő akadályokat, valamint segítenek azok kikerülésében.

A kamera
Az elektronikus gimballal, képstabilizátorral rögzített kamera új generciós, 1 hüvelykes 20 megapixeles CMOS érzékelővel van ellátva. A DJI termékcsopornál a DJI Phantom 4 pro kamerája az első, mely mechanikus zárszerkezetet használ, mely segít kiküszöbölni a nagy sebességgel mozgó tárgyak, illetve nagy repülési sebességgel való fényképek készítését. Valójában teljesítménye felér a legtöbb kézikamera tudásával. A fejletteb utómunkálatok segítsége képpen a 4K videók készítését H.264 60fps kódolással, valamint H.265 30fps kódoláásal képes rögzíteni.

A P4P kamerarendszere elődéhez képes jóval fejlettebb. Nagyobb szenzorméret, jobb képfeldolgozó rendszer.

A szenzor
A szennzor méretének nagysága igen csak fontos, ugyanis ez felel a pixelenkénti információk rögzítésének részletességéről, növelve a dinamika tartományt és többek között felelős a zajcsökkentésért is. A Phanom 4 Pro-ban lévő szenzor nagysága négyszerese elődeihez képest: mint a Phantom 1, Phantom 2, Phantom 3 illetve Phantom 4. Maximális ISO értéke 12800. Tökéletesen az azonnal felhasználandó JPG formátumú képekhez, de RAW formátumban az utómunkázáshoz is kellően részletes információt tartalmazó fotókat készít.

Lassított felvételek, Színprofilok
Mint feljebb már említettük, a kamera videófeldolgozó rendszere biztosítja a mozifilmekhez optimalizált akár 4K 60fps videók rögzítését, méghozzá 100Mbps bitrátával, mely hozzájárul a nagy felbontású, lassított, slow-mo felvételek rögzítéséhez. Többféle dinamikai tartományú, szín profilokkal rendelkezik, mely lehetővé teszi az utómunkálatok során a korlátok nélküli színezést, korrekciókat.

Az objektív
Az objektívek terén fontos megemlíteni, hogy kevés kamera tud igazán éles és élénk képet készíteni a magas felbontás mellett. A Phantom 4 Pro objektíve pontosan a légifelvételek rögzítésére lett optimalizálva, mely F2.8 széles, nagy látószöggel rendelkezik. Gyujtótávolsága 24mm-nek felel meg.

Infravörös szenzorok
A Phantom 4 Pro 5 irányú akadályfelismeréssel, észleléssel van ellátva, melyet az infravörös szenzoroknak köszönhet. A gép minden oldalán található belőle, így 360 fokban érzékeli a körülötte lévő veszélyeket. Nem csak magukat az akadályokat, azok pontos távolságát is. Az érzékelők segítségével a drón képes az akadályelkerülésre, abban az esetben, ha a pilóta nem látná közvetlenül a szerkezetet. A szenzoroknak köszönhető a munka során a biztonságosság és a kényelem, melyek nagyban segítik a pilóta munkáját.

Függetlenül a biztonsági funkcióktól, a drón irányítójának mindig figyelnie kell az esetleges akadályokat. Sokszor nehezen vagy egyáltalán érzékelik az infravörös szenzorok a kis méretű tárgyakat, akadályokat, valamint a köteleket, drótokat. A maximális távolság, amit egy szenzor érzékelni tud a körülötte lévő tárgyhoz képest, 30 méter. Automatikus, a szoftver segítsége által kijelölt útvonalak berepülése folyamán a szenzorok segíthetnek felmérni az akadályokat, valamint megtervezni azok kikerülését. Amennyiben ez nem sikerül és a szoftver nem talál lehetséges kikerülési útvonalat, a drón saját pozícióját tartva lebeg a levegőben.

Nem csak szórakozásra használható a drón felvétel készítése, hanem hatékonyan támogatható vele a munkavégzés is.

Ha Ön meg szeretné nézni, hogy egy építkezés hogyan halad, a drón ideális megoldás erre! Át szeretné tekinteni a mezőgazdasági területét, hogy átfogó képet kapjon róla? A drón pillanatok alatt nagy perspektívából mutatja meg Önnek a területet, majd közelebb repülve alaposabban is megtekinthet egy-egy részt.

Természeti- vagy más károkat szeretne felmérni? Erre is kiváló megoldás a drónfelvétel. A képes bizonyítékok rögzítésén felül olyan helyekre is eljuthat ez a repülő szerkezet, mely megközelítése emberi erővel lehetetlen vagy rendkívül veszélyes lenne.

A 2021-es évben remélhetőleg új drónszabályozás fog életbe lépni, minek kidolgozása már folyamatban van. A drónpilóták ezentúl reményeink szerint könnyebben és egyszerűbben tudnak majd kiigazondi a törvényalkotók által kidolgozott szabályozásban. Az új „dróntörvény” megjelenéséig azonban a jelenlegi, idejétmúlt szabályozással kell beérniük a drónozni vágyóknak. Jelenleg a légtérhasználati engedélyt kell igényelned ha repülni szeretnél, ezt tanácsos a légtér használatba vétele előtt 30 nappal megkérni. Természetesen ennek vannak felmerülő díjai, valamint előre meg kell tervezed pontos repülési koordinátáidat. A szükséges dokumentumok kitöltése után kérelmedet leadhatod. Amennyiben értesítenek a kérelmed pozitív elbírálásáról, úgy a légtér használatbavételének megkezdését, mint a repülés befejezését telefonon be kell jelentened. Tájékozódni a “legter.hu” honlapján lehet. Ennek a weboldalnak a tartalma alapos felvilágítást nyújt a légterek igényléséről, típusairól, valamint azok szerepéről is. A „legikozlekedes.com” névre keresztelt honlapot is érdemes felkeresni, mely szintén sok értékes információt tartalmaz nem csak drónpilóták számára. Olvashatunk az idevonatkozó jogi szabályozásokról, megtudhatjuk, milyen módon igényelhetünk légtérhasználati engedélyt az eseti légtérhasználathoz. Tájékozódhatunk a biztonságtechnikai teendők területén is. Ugyanezen az oldalon feltérképezheted a Magyarországon fellelhető állandóan, illetve időszakos jelleggel igénybe vehető légtereket, azokat az engedélyeket, melyeket drónpilóták számára adtak ki azok területi hatályával együtt. Haladj lépésről-lépesre: először az online térképen kell tájékozódni, hogy az általad tervezett „útvonal” mely légtereket érinti. Ennek az oldalnak a használatával ki tudod jelölni azt a területet, amelyet be szeretnél repülni. Az eseti légtérkérelemnek tartalmaznia kell a fontos információkat is. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Légügyi Felügyeleti Hatósága, valamint a Honvédelmi Minisztérium Állami Légügyi Főosztálya által kiadott közlemény tartalmazza a légtérigénylés menetét. Figyeljetek, mert új igénylőlap van érvényben! Ha nem vagy biztos magadban, ügyintézési díj ellenében fordulhatsz a „legter.hu” munkatársaihoz, avagy egy olyan modell egyesülethez, amely tagjai részére megigényli a légtérhasználati engedélyt. Mielőtt a repülést megkezdenéd, emlékezz rá, hogy felszállás előtt 30 perccel aktiváltatni kell a megigényelt légteret. Földet érés után sem szabad megfeledkezni a lejelentkezésről. A Budapest ATS Központ feladata fogadni a fel- és leszállást közlő bejelentkezéseket. Telefonszámukat a határozatban találod.

Amennyiben V. osztályú légteret szemeltél ki, az eseti légtérhasználat aktiválásakor biztonságtechnikai célból minden esetben szükséges a légimentő koordinátort is értesíteni, mivel ennek a légtérnek a közelében találhatóak a mentőhelikopterek fel-, és leszállását biztosító repülőterek is. Ennél fogva a légi koordinátornak is lehetősége nyílik Téged tájékoztatni, hogy az általad berepülendő eseti légtérben számítanod kell-e légimintő jelenlétére. Fontos tudnod, hogy a „red cross” minősítésű repülések drónod repülésével szemben mindig elsőbbséget élveznek. A Budapest ATS Központ munkáját eseti légtér aktiválásakor hatékonyan azzal tudod segíteni, hogy a napi légtérfelhasználási terv előzetes áttanulmányozása során rákeresel az eseti légtérhasználatod sorszámára, valamint a kijelölésről szóló határozat számára, és ezt a két fontos információt bemondod. A Hungarocontrol honlapja tartalmazza az adott napi és az azt követő nap légtérfelhasználási tervét. Annak érdekében, hogy drónoddal szabályosan tudj repülni, tartsd magad a fent leírtakhoz. Bízunk benne, hogy a készülőben lévő új magyar drónrepülési szabályozás sokkal inkább felhasználóbarát lesz és megkönnyíti a drónpilóták számára az eligazodást! Addig is fontos szem előtt tartani, hogy engedély nélkül repülni komoly büntetés megfizetésével jár, valamint veszélyeztetheted másik testi épségét. Ha drónoddal elhagynád Magyarország határát, gondoskodj annak biztonságos szállításáról, valamint előtte mindenképp tanácsos tájékozódni az érintett külföldi ország/ok/ban érvényben lévő jogi szabályozásnak.

Nem csak szórakozásra használható a drón felvétel készítése, hanem hatékonyan támogatható vele a munkavégzés is.

Ha Ön meg szeretné nézni, hogy egy építkezés hogyan halad, a drón ideális megoldás erre! Át szeretné tekinteni a mezőgazdasági területét, hogy átfogó képet kapjon róla? A drón pillanatok alatt nagy perspektívából mutatja meg Önnek a területet, majd közelebb repülve alaposabban is megtekinthet egy-egy részt.

Természeti- vagy más károkat szeretne felmérni? Erre is kiváló megoldás a drónfelvétel. A képes bizonyítékok rögzítésén felül olyan helyekre is eljuthat ez a repülő szerkezet, mely megközelítése emberi erővel lehetetlen vagy rendkívül veszélyes lenne.

Általános díjszabás

Sajnos ebben a szakmában szinte képtelenség előre meghatározott árak szerint dolgozni. Mindenki más és más elképzeléssel fordul hozzánk, de tájékozatató jelleggel összeállítottunk két csomagot ami támaszpontot tud neked adni abban, milyen összegre számíthatsz. Egyedi elképzeléssel kapcsolatban kérünk kérj tőlünk árajánlatot!

Ingatlan légifotó készítés árak

Légifotózás esetén a szolgáltatás költsége az elkészült fotók száma alapján kerül kiszámításra. A fényképeket JPG, illetve RAW formátumban küldjük meg ügyfeleinknek.

20 darab                                        30.000 Ft
50 darab                                        50.000 Ft
Egyedi elképzelés              Keress minket!

Ingatlan drónfelvétel készítés árak

Légifelvétel készítés esetén a szolgáltatás költsége az elkészült nyers felvételének hossza alapján kerül kiszámításra. A videókat 1080p illetve 4k felbontásban tudjuk rögzíteni.

20 perc                                            45.000 Ft
40 perc                                            55.000 Ft
Egyedi elképzelés               Keress minket!

Kapcsolat

Ha felkeltettük érdeklődésed, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Telefon: +36 30 827 6261

Email: info@krix.hu